Yin Yoga

Yin Yoga

 

Ivm met de toenemende vraag naar Body Mind Release therapie/coaching en de prachtige resultaten van de 7 weekse Body Mind Release trajecten heb ik besloten om (voorlopig) geen Yin-Yoga lessen meer te geven. Mocht er weer tijd en ruimte ontstaan dan zal ik dat via mijn socialmedia kanalen FB en Instagram (VitalMe) bekend maken. 


Yin Yoga is een tegenhanger van het snelle en met talloze prikkels gepaard gaande hedendaagse leven. Eén van de mooiste effecten van Yin Yoga is de innerlijke stilte die het kan brengen. 


Yin Yoga

Yin yoga ondersteunt het natuurlijke proces van het lichaam in ontspanning. Met Yin yoga gebruik je niet je lichaam om in de houding te komen, maar wordt de houding gebruikt om meer in je lichaam aanwezig te zijn. Hier ligt de nadruk op het ontspannen van de spieren waardoor andere elementen van het lichaam, zoals bindweefsel, banden en pezen, de ruimte krijgen. Om de spieren de tijd te geven om te ontspannen blijven we langer in de houdingen, ongeveer 3 tot 7 minuten. Zo maak je jezelf soepel op een dieper niveau. Daarnaast biedt Yin yoga een effectieve stimulatie voor organen en energiebanen (meridianen) in het lichaam.

Aanvulling voor actieve sporten

Yin Yoga is ook een goede aanvulling voor mensen die meer actieve sporten beoefenen zoals bijvoorbeeld hardlopen en fietsen. Doordat de gewrichten en het bindweefsel soepeler worden ontstaat minder kans op blessures. En als je toch een blessure hebt, dan kun je door Yin Yoga het herstel bevorderen.

Mindful

Doordat je iedere houding 3 tot 7 minuten vasthoudt leer je je lichaam beter kennen en kun je je grenzen verleggen. Naast het fysieke ga je ook mentaal los laten. Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om in je lichaam te komen.

Yin Yoga is er voor iedereen

Het maakt niet uit of je jong, oud, stijf of lenig bent,  Yin Yoga is voor iedereen toegankelijk. Je hoeft ook geen kennis van Yoga te hebben om de les mee te kunnen doen. Tijdens de Yin Yoga les help ik je mee om in de juiste houding te komen, net wat past bij jou. Daarbij houd ik rekening met eventuele beperkingen of blessures.
Er is altijd een houding die geschikt is voor jouw lichaam.

Deze rustige/soms intense yogales bied je: 

  • Een soepel en ontspannen lichaam
  • Verbetering van je nachtrust
  • Rust in je hoofd door bewust te bewegen
  • Ademhalingstechniek om spanning te laten verdwijnen
  • Bewustwording van lichaam en geest
  • Herkennen van je grenzen en acceptatie
  • Stimulatie meridianen (energiebanen)
  • Aandacht voor de Chakra's

De Yin Yoga lessen zijn op dinsdag om 9.30, 12.00 en 19.30 uur en op woensdagmorgen om 9.30 uur.
De lessen duren ongeveer 60 tot 75 minuten.
Na afloop sluiten we altijd af met fruit water en wat lekkers.