Recensies


Recensies

testimonial

Na een half jaar met long-COVID klachten te hebben rond gelopen heb ik een afspraak met jou gemaakt. Ik hoopte dat ik door de BMR mijn hersenmist kwijt zou raken en me weer beter zou kunnen concentreren. Daarnaast zou wat meer energie ook welkom zijn.

Jij zag wel mogelijkheden dus daar vertrouwde ik op. In het kader van baat het niet, dan schaadt het niet ben ik samen met jou het traject in gegaan. Na slechts een paar weken kreeg ik weer ruimte in mijn hoofd. De mist was verdwenen en mijn concentratievermogen nam langzaam ook weer toe.

Tijdens onze gesprekken kwam ik er achter dat ik steeds op zoek was naar bevestiging door anderen, dit kostte erg veel energie als ik dit niet kreeg.

Nog weer een paar weken later voelde ik zelfs af en toe energie borrelen.

Door jou heb geleerd om voorlopig met ‘de rem’ er op te leven in plaats van vol gas ervoor te gaan. Mijn energie moet er eerst weer zijn. Ook heb ik eindelijk tijd gemaakt voor een hobby die ik al heel lang wilde doen. Mijn energie krijg ik steeds meer terug en ook verdwijnen mijn long-covid klachten grotendeels.

Jij hebt alles er aan gedaan om ervoor te zorgen dat ik me weer mezelf kan zijn en de kracht ook uit mezelf kan halen. Ik heb geen bevestiging van anderen meer nodig om mij goed te voelen . Zelfs de yin-yoga oefeningen heb je ingezet om ervoor te zorgen dat ik rust in mijn lichaam krijg. Dank voor deze mooie ervaring


testimonial

Hello, Goodbye, Hello 

Aan elk begin komt ook weer een eind. Vandaag ging ik voor een afscheidswandeling op pad met mijn Body mind release therapeut. Een mooiere dag konden we ons niet wensen in het prachtige winter Wonderland. In september begonnen wij samen aan deze bijzonder unieke reis. Als een gebroken vogeltje kwam ik jouw praktijk binnen lopen, met de gedachte; "baadt het niet schaat het niet". 

Vele tranen hebben er gevloeid & ook hebben we rijkelijk gelachen. Een stukje discipline werd er gevraagd met tweemaal- daags te mediteren (kloppen). Verrassend genoeg werd dit een momentje van rust op de dag. Waarop ik leerde voelen naar mijn diepe & ware gevoelens. Vooral leerde ik te luisteren wat het innerlijk (beschadigde) kind in mij nodig had. 

Wat ik leerde is luisteren naar mijn angsten, hadden deze een functie, wilden ze mij iets belangrijks vertellen of mocht ik deze angsten los laten. Voor het negatieve haalde ik het positieve terug. Overtuigingen waarin beetje voor beetje ik in ben gaan geloven; zelfwaardering, beleid, zelfliefde, zelfbehoud, eigenwaarde & zoveel meer. 

Lieve Marike, jij kwam op het juiste moment op mijn levenspad. Jouw levensvreugde & overgave om naar mij te leren luisteren naar mijn bewuste en onbewuste gedachten is bewonderingwaardig. Je zeeën aan geduld in de verhalen over "mijn narcist" & warm hartigheid waarmee ik bij elke afspraak weer onthaald werd, maakt dat ik moeite heb met dit afscheid. Zoals je weet heb ik besloten jouw voetstappen te volgen en zelf de opleiding tot body mind therapeut te gaan volgen. 

Vanaf hier neemt ik dan ook geen afscheid. Hoop ik alleen nog maar meer van jouw kennis te mogen ontvangen. Bedankt Marike dat jij jouw steentje wilde bijdragen in mijn heling. Jouw traject heeft deuren geopend & geeft de motivatie verder te leren over mijn liefde.


testimonial

's Morgens wakker worden met dikke mist in je hoofd, niet lekker in je vel zitten en toch maar door gaan.

Met hulp van Marike heb ik de ballast los gelaten, aan mezelf gewerkt, slaap ik zoveel beter en is de mist opgetrokken, is het zicht helder en kan ik vooruit zien!

Zoveel energie, vertrouwen en positiviteit en kracht terug gekregen! 

Ik ben er weer

#HelloWorld#Energie#Kracht#Positiviteit#Happy#Bodymindrelease#Marike#VitalMe


testimonial

Lieve Marike, bedankt voor jouw hulp en begeleiding! Ik ga jouw warmte missen. Maar wat ben ik blij dat ik dit traject ben gestart (al heb ik het ‘onderweg’ ook zeker wel vervloekt).

Dankzij Body Mind Release heb ik mijn emoties weer terug. En daar ben ik jou heel dankbaar voor! Ik had wel door dat ik op slot zat, maar dat ik zo erg in de greep gehouden werd door mijn angsten wilde ik liever niet zien.

Ik heb veel gevochten, ook gevlucht, maar ben blij dat ik bij jou uit ben gekomen en heel erg veel nare dingen heb mogen loslaten. Ik voel me meer gelukkig en heb mijn rust terug. Ik heb weer zin om te leven, te lachen en mijzelf een plezier te doen. 

Ik kijk er naar uit om weer vanuit mijzelf keuzes te maken, voor wat voor mij goed voelt en waarvan ik ga stralen. Bedankt dat je mij weer op het juiste spoor hebt gezet! Dit gun ik iedereen


testimonial

Lieve Marike, eind sep bij jou begonnen met de BMR therapie wegens depressie/burn-out klachten. Nu na ca 6 weken ben ik volledig klachtenvrij. Dit allemaal dankzij jouw fijne en warme persoonlijkheid en niet te vergeten je luisterende oor tijdens ons gezamenlijke Body Mind Release traject.

Eigenlijk zou iedereen dit gewoon eens moeten ervaren met of zonder mentale issues of klachten.


testimonial

Lieve Marike, wat ben ik blij dat ik de stap genomen heb om samen met jou dit mooie proces in te gaan! Nieuwe inzichten, keuzes durven maken, terug naar mijn gevoel maar ook angsten loslaten en met positieve processen kijken naar de toekomst.

Tot slot vanmorgen een prachtig cadeau, onze wandeling met een stralende zon, mooie herfstkleuren en nog meer nieuwe inzichten en eye openers. Dank je wel! 


testimonial

Waauw is het eerst woord wat in mij opkomt als ik terug kijk naar dit traject. Ik was me er nog niet helemaal van bewust dat ik niet lekker in mijn vel zat en veel stress ervaarde. Dat mondde helaas uit tot een burn-out. Ik wilde mij er vooral niet aan toegeven en niet laten zien dat ik me zo voelde. Een dierbare zag dat wel en op aanraden heb ik een berichtje gestuurd voor een afspraak, een kort bondig en nuchter berichtje met vooral niet te veel emoties erin! 

En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan! In eerste instantie was ik erg sceptisch over het kloppen, “gaat mij dit echt helpen?”. Maar ja het werkt. Ik heb mijn rust die ik nooit heb gevonden eindelijk gevonden. Ik durf mijn emoties te tonen en naar mezelf te luisteren. Maar vooral mijn grenzen durven aan te geven. Een hele nieuwe ik heeft haar ballast achter zich gelaten en ziet te toekomst weer positief tegemoet. Een traject en programma die ik mijn hele leven met mij mee zal nemen. 

Lieve Marike wat wil ik jouw enorm bedanken voor alles! Vooral jou positieve kracht en het aanvoelen van wat nodig is om weer in mijn eigen kracht te staan. Ik ben mezelf enorm tegen gekomen maar kom er nog beter uit dan ooit! Ik ben er nog niet maar stapje voor stapje met rust en met mijn eigen grenzen aan geven komen we er wel! Nogmaals heeel erg bedankt. En ik kan het alleen maar iedereen aanraden om te starten met BMR!


testimonial

“Altijd haast, mezelf druk opleggen, stress zoeken, anderen niet teleur willen stellen, eindeloos analyseren en controleren, vasthouden aan het oude, dingen doen die ik eigenlijk helemaal niet zo leuk vind…..”

Dat waren de dingen waar ik al een tijdje mee zat. Daarom heb ik een afspraak met Marike gemaakt voor BMR en ik vond het traject helemaal geweldig!

Tijdens de gesprekken wist Marike feilloos de vinger op de zere plek te leggen en heb ik direct toepasbare handvaten van haar gekregen. Daarnaast hebben we heel veel gelachen en dat gaf me een goed gevoel. Ik weet niet wat me het meeste geholpen heeft, het BMR huiswerk of de gesprekken met Marike. Ik denk dat het de combinatie is geweest. Het resultaat: ik voel me super en sta veel relaxter in het leven.

Lieve Marike, ik ben je heel dankbaar!


testimonial

Eind vorig jaar zat ik helemaal niet goed in mijn vel.
Mijn leven was jarenlang een rollercoaster aan emotionele gebeurtenissen geweest en nu zat ik voor mijn gevoel "op slot". Ik kon niet meer bij mijn emoties komen en voelde me ZO gestrest.
Mijn intuïtie zei: je moet BMR gaan doen bij Marike. ZO blij dat ik deze stap genomen heb.
Op weg naar mijn eerste afspraak bij jou voelde ik: BMR gaat mij helpen al mijn "bagger" op te ruimen en naar LEVEN ipv OVERLEVEN.

Al na een paar weken "kloppen" voelde ik me rustiger, minder gestrest, blijer en ik kreeg meer energie.
Na de 3,e week kwamen er allemaal emoties los, ik kon niet meer stoppen met huilen...war voelde dat fijn! Alsof ik nu pas aan het verwerken was, wat er al die jaren was gebeurd.
Eindelijk kwam mijn ware ik weer tevoorschijn. Ik kon bijna niet bevatten hoe het werkte, maar het deed iets goeds met me!
Nu is mijn traject afgelopen en moet ik het zelf doen.

Ik ga je coaching heel erg missen Marike ( ik voelde me zo op mijn gemak bij jou) maar ik vertrouw er op dat ik nu, met alle tools die je me hebt gegeven, mijn leven zelf weer positief vorm kan geven.


 

testimonial
Nooit had ik gedacht dat ik me in 6 weken zo anders kon voelen. Ik zat er echt doorheen, wist niet meer waar ik het zoeken moest.
Na de eerste afspraak dacht ik even 'nou, als dit moet gaan helpen?'. Beetje sceptisch erin gegaan, maar al na een week voelde ik me zoveel beter. Ontzettend heftig waren de 6 weken en ben er misschien nog niet helemaal. Maar wat sta ik weer in mijn kracht! Ik zie de dingen weer positief en kan weer ontspannen. Ik kan mijn 'gaspedaal' eindelijk loslaten. Ik heb weer lol in de dagelijkse dingen. Ik kan weer lachen, ik kan weer ontspannen. Maar het allerbelangrijkste, ik kan weer communiceren met de mensen van wie ik hou. Mijn muurtje die ik de laatste jaren heb opgebouwd, is bijna weg. Ik durf er weer voor te gaan. En ook al zal de weg niet altijd makkelijk zijn, ik heb er weer vertrouwen in. Dank je wel voor wie jij bent Marike, want ook dat heeft er voor gezorgd dat ik ontzettend gemotiveerd was om er hard aan te werken!

Liefs

 

 

testimonial
Echt ik ben zo blij dat ik BMR bij je gedaan heb. Ik sta veel relaxter in het leven, veel rustiger. Soms kon ik zo vreselijk over dingen inzitten, maar denk nu meer van het komt wel weer goed. Echt blij dat ik het gedaan heb. En het thuisfront beaamt het ook. Ik geniet meer, luister ook weer meer naar anderen.Ben opener naar anderen, was toch wel soms een gesloten boek , maar merk dat wanneer je , je opener opstelt dat daardoor ook mooie nieuwe dingen/ contacten ontstaan.
Lieve groet
 

 

testimonial
Wat ben ik blij dat ik bij jou bmr mocht/kon doen. Ik heb mijzelf goed leren kennen en ik ben sterker in mijn schoenen gaan staan, maar vooral ook een relaxder en een gelukkiger persoon geworden.... het heeft mij vooral ook sterk gemaakt tijdens mijn scheiding. Bijzonder hoe dat dan gaat. Je kan dingen/emoties in het verleden (en tijdens je relatie) Maar ook in het heden veel makelijker loslaten en dit helpt je enorm om een scheiding op een rustige manier te kunnen regelen. Je staat emotioneel namelijk veel sterker in je schoenen en ook lukte het mij om positief naar de toekomst te kunnen kijken. Mijn kinderen en vrienden zijn ook echt verbaast over hoe sterk en gelukkig ik ben na alles wat ik heb meegemaakt. Ondanks de scheiding kan ik nog steeds genieten van de mooie dingen in het leven...
Bedankt Marieke!
 

 

testimonial
Bmr heeft mij geholpen om mijn negatieve gedachten weg te nemen. Maar vooral meer rust in mijn hoofd. Op drukke dagen of momenten ben ik me bewust dat ik soms een stap terug moet doen. Door bmr ben ik bewuster naar mezelf gaan kijken, en daardoor kwam ik weer terug in mijn kracht. Waar ik vroeger altijd doorging neem ik nu een stap terug.
 
testimonial

Wat heeft BMR voor mij betekent?

Ik had veel stress; het ging niet goed met mijn gezondheid, mijn relatie en mijn gevoel van eigenwaarde. Ik wilde graag een nieuwe, frisse start maar ik wist niet hoe. Ik had zoveel verdriet, angst en woede in mij, dat belemmerde mij enorm.

Op een gegeven moment vroeg ik Marike of BMR mij daar vanaf kon helpen. En ja, na een week BMR therapie voelde ik mij al een heel ander mens! Gedurende de weken daarna heb ik ontzettend veel zelfkennis opgedaan. Het voelt alsof alles in mijn hoofd is gereset. Ik heb geen last meer van oud zeer. En dan sta je een stuk lichter en vrolijker in het leven!


testimonial

Na verschillende bezoekjes bij psychologen en therapeuten die niet dat opleverden waar ik op had gehoopt, zat ik op een zaterdag wat te googlen naar wat voor soort therapieen er nog meer waren. Zo kwam ik op jouw site en besloot je gelijk te mailen. Ik kreeg snel een reactie dat ik je wel even mocht bellen. Tijdens het bellen voelde ik al een klik en ik kreeg er positieve energie van. Ik had er zin in om bij je langs te komen. Toen ik de eerste keer bij je vandaag kwam, stond ik er heel sceptisch in, gaat dit mij nou helpen? Het woorden kloppen deed ik op mijn eigen manier, wandelend met de hond. Moest mijn gedachtes hierover echt uitzetten, want dit helpt toch niet..? maar toch werd ik elke week ietsje rustiger in mijn hoofd. Zou het dan toch helpen? Jazeker, wat een verschil. Het mooie was ook dat mensen om me heen zagen dat ik een relaxter persoon werd. Ik had nooit rust in de kont en was eigenlijk altijd aan het vluchten en vechten voor de onrust in mijn hoofd. Door even goed te baggeren in die negatieve emoties/gevoelens voel ik me echt zo veel beter. Het is rustig en helder in mijn hoofd, iets wat ik tijden niet zo heb gevoeld. 

Ik heb nu zelfs de tijd en rust gevonden om naar Yin Yoga te gaan, wat doet dit mij ook goed! Eerder had ik hier nooit de rust en voor mijn idee tijd voor gehad. 

Nu is het tijd om zonder je begeleiding dit door te zetten. Gelukkig heb ik hier goede handvatten voor gekregen. 

Marike, je bent een topper. Heel erg bedankt!

 
testimonial

Ik loop over het strand en kijk over zee...wat is er met me gebeurt de afgelopen tijd. "gewoon" door te kloppen en dan worden "gewoon" dingen anders, voelen dingen anders. ja ik geloofde in het systeem maar ja...eerst wat saai dat kloppen later ging het steeds beter. halverwege traject dacht ik, is dit het, moet ik ook iets voelen nu? de laatste twee sessies viel alles op zijn plek en ging ik met een prachtig rapport naar huis.

Lieve Marike, wat ben je toch een wereld wijf, wat hebben we een bijzonder traject doorlopen. het werkte...het werkte.

Ik vind het lastig zei je, daar gaat weer iemand, einde traject, ik maakte er nog wat grapjes over tot dat ik weg reed in de auto, tranen lopen over mijn wangen, ga je gewoon een beetje missen!! bedankt lieve marike en hopelijk niet tot ziens


testimonial

Ik ben via een vriendin bij Marike terecht gekomen. Al jaren had ik last van mijn controle gedrag en mede door Corona kreeg ik hier steeds meer last van. Niet alleen ik maar ook mijn omgeving. Al verschillende coaches gezien maar elke keer viel ik weer in hetzelfde gat terug. Wat mij aanspreekt aan BMR is dat je het voor een groot deel helemaal zelf mag doen. De evaluatiegesprekken vond ik heel erg waardevol. Zo kwam ik er juist achter waarom ik bepaalde dingen al jaren deed en wat het mij oplevert om het nu los te mogen laten. Ik ben nu een tweetal maanden klaar en ik kan zeggen dat het mij enorm veel vrijheid heeft opgeleverd. Er is weer veel meer plezier in mijn leven en ruimte voor dingen die op mijn en ons pad komen. Loslaten vind ik nog steeds wel lastig maar heb handvaten gekregen om niet weer terug te vallen. Het is een therapie waar ik de rest van mijn leven wat aan zal hebben. Dank je wel lieve Marike dat ik dit traject bij jou heb mogen ervaren. Liefs!